ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ - Γράμματα από φαντάρο

Γράμμα από φαντάρο

Δύο γράμματα του πατέρα της Γιώργου Σκούρα, όταν υπηρετούσε φαντάρος στο Ναύπλιο, προς τους γονείς του Τέλη και Καλλιόπη Σκούρα βρήκε πρόσφατα η Πόπη Σκούρα-Βερυκάκη κατά την ανακαίνιση του σπιτιού τους. Το πρώτο με ημερομηνία 25-6-1957 έχει ως εξής:

Σεβαστοί γονείς σας φιλώ με αγάπη. Προ καιρού είχα πάρει γράμμα σας αλλά δεν σας έγραψα αμέσως διότι εμεσολάβησε κάποια άδεια που κατέβηκα στην Πάτρα και γι’ αυτό άργησα να σας γράψω. Εκανόνισα κάτι δουλειές με τον Ανδρέα διότι και αυτός πάει στρατιώτης. Πάντως θα ανέβει στο χωριό στο τέλος του μηνός και θα καθίσει περίπου 10 ημέρες. Εγώ ζήτημα είναι αν θα μπορέσω να πάρω άδεια διότι έχω μπλέξει με πολλές δουλειές και εκανόνισα να έρθω στο πανηγύρι αλλά φοβάμαι μήπως δεν μου δώσουν. Πάντως καλά περνάω δόξα τω Θεώ δεν θέλω να στενοχωριόσαστε. Εξάλλου λίγος καιρός έμεινε και θα απολυθούμε. Όταν λάβετε το γράμμα μου γράψετε τι κάνετε και πως έχετε τα πράγματα, τα στάρια. Τα έχετε καλά; Με αυτά τα λίγα κλείνω το γράμμα μου. Δώστε πολλούς χαιρετισμούς στη θεία μου Γιαννούλα Πανάγου. Σας φιλώ όλους με αγάπη. Γιώργος.

Το δεύτερο με ημερομηνία 5-8-57 έχει ως εξής:

Σεβαστοί μου γονείς σας φιλώ με αγάπη. Από υγεία είμαι πολύ καλά το αυτό και δια εσάς ποθώ να είστε όλοι καλά. Πάει περίπου λίγος καιρός που έφυγα από την άδεια αλλά δεν σας έγραψα αμέσως διότι όταν ήρθα εβρήκα πολλές δουλειές και ωσότου τις τακτοποιήσω επέρασαν λίγες ημέρες χωρίς βέβαια να σας γράψω αλλά ετώρα κάθησα να σας γράψω. Από Ανδρέα ακόμη δεν πήρα γράμμα αλλά είχα από Αναστάση και μου γράφει πως είναι καλά. Δεν ξέρω σε σας έγραψε ή ακόμα; Εγώ κατά τις 20 Αυγούστου θα έλθω με άδεια κανονική και θα καθίσω στο χωριό περίπου 10 ημέρες. Μόλις λάβετε το γράμμα μου γράψτε μου τι κάνατε κι αν αλωνίσατε ή ακόμα. Με αυτά τα λίγα κλείνω το γράμμα μου. Δώστε πολλούς χαιρετισμούς στη οικογένεια του θείου Πανάγου. Σας φιλώ με αγάπη. Γιώργος.     
Τροποποιήθηκε
11/19/2019 - 10:25